2013. június 12., szerda

Cudi Weblapkészítés
Mi mindenre van szükséged ahhoz, hogy weboldalad legyen?

Az első lépés az, hogy a leendő weboldalát mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni, ehhez nem kell mást tenni mint, lefoglalni egy Ön által kiválasztott tetszőleges "domain nevet" ( pl.: www.cegnev.hu ), és az ehhez a domain névhez tartozó "tárhelyet", amelyre a későbbiekben az elkészült weboldal feltöltésre kerül majd, ezt nevezzük tárhelyen való elhelyezésnek, más néven "webhostingnak".
Domain, és a domain név?

Domain: Önálló Internet tartomány, az Internet címek egy halmazához neveket rendelő adatbázis. Domain név: Alfanumerikus karakterekből álló műszaki azonosító, amelyet elsősorban a könnyebb megjegyezhetősége miatt az internetes kommunikációhoz nélkülözhetetlen Internet címek helyett használnak. ( pl.: www.cegnev.hu ) A weboldal a http:// előtag nélkül is elérhető lesz.

Hogyan kaphatok domain nevet?

Legcélszerűbb olyan nevet választani, mely könnyen megjegyezhető és egyúttal azonosítja is az Ön cégét. A legtöbb esetben ez általában a cégnév, de lehet bármilyen fantázia név is. Ajánlott minél rövidebb nevet választani a könnyebb megjegyezhetőség érdekében.

Kinek lehet saját domain neve?

Aki regisztráltat és a regisztráció nem ütközik akadályba, annak igen.

Honnan tudhatjátok, hogy egy domain név szabad-e még?

Az, hogy beírjuk a böngészőbe a domain nevet és tartalom nem jelenik meg, még nem jelenti azt, hogy a domain nem foglalt. A .hu domain nevekről legpontosabb információt a http://www.domain.hu/domain/domainsearch/ címen kaphat. 

http://webmaster.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése